fbpx

Tidigare uppdrag

Här har vi samlat ett axplock av saker vi har gjort tidigare. Allt från videoproduktion med partiledare, till att sälja böcker med hjälp av annonsering i sociala medier. Vi gör det mest och framför allt är inget uppdrag för litet. Om du behöver hjälp med något, hör av dig. Vi bollar gärna idéer med dig.

Video för sociala medier

Vad?

Seagull & Sheep producerade en trailer som var tänkt att efterlikna en riktig Hollywood-film anpassad för sociala medier. 

Hur?

Genom att använda resurser och statister som redan fanns tillgängligt, lyckades produktionskostnaderna hållas till ett minimum. Den digitala kampanjen kostnadseffektiviserades genom att sätta en tajt målgrupp med löpande optimering. 

Varför?

Författaren Oskar Rådehed behövde skapa uppmärksamhet inför releasen av hans ljudböcker på bland annat Storytel och Bookbeat. 

Resultat

Kampanjen överträffade sina mål. 

Video för sociala medier

Vad?

Nya Moderaternas partiföreträdare Anna König Järlmyr, Andréa Ström och Ulf Kristersson ville under Tjejmilen 2018 kommunicera delar av partiets trygghetspolitik. De valde att göra det med hjälp av en reklamfilm avsedd för sociala medier.

Hur?

Tillsammans med partiledarstaben skapade vi en kort och kraftfull reklamfilm avsedd för viral spridning på Facebook. Produktionen tog mindre än 12 timmar och publicerades redan samma kväll.

Varför?

Syftet med reklamfilmen var att visa väljare inför valet att Nya Moderaterna hade flera konkreta förslag på hur de kunde förbättra tryggheten i samhället. 

Resultat

Filmen lades upp på ett flertal Facebooksidor, varav flera sponsrades mot riktade målgrupper. Totalt såg över 60 000 människor reklamfilmen. 

Hemsidor för bröllop

Logo_A&A_512x512px

Vad?

Seagull & Sheep hjälpte för kunds räkning att upprätta en snygg, snabb och anpassad hemsida inför deras bröllop. 

Hur?

Kundens behov var tydliga, så processen bakom var både enkel och kostnadseffektiv.

Varför?

Bröllopsparet ansåg att det fanns ett behov av att upprätta en hemsida inför bröllopet, så att deras gäster snabbt och effektivt kunde ta till sig informationen samt OSA på inbjudan. 

Resultat

Hemsidan var uppskattat och uppfyllde sin funktion.

Helhetslösning för e-handel

O-Radehed-Logo-512x512-BW

Vad?

ORadehed.se är en helhetslösning för försäljning av Oskar Rådeheds böcker. Seagull & Sheep började med att ta fram en strategi och grafisk profilering, till att upprätta en responsiv webbplattform anpassad för mobiler, läsplattor och datorer, där ett enkelt och stilrent e-handelssystem implementerades. Dessutom producerade Seagull & Sheep ett flertal reklamfilmer och annat material till sociala medier. Enkelt uttryckt: vi skapade en helhetslösning för e-handel.

Hur?

Arbetet började i det strategiska, för att sedan mynna ut i både e-handelslösningar, reklamfilmer och material för sociala kanaler. I dag har Seagull & Sheep ett helhetsansvar för O.Radehed och författaren Oskar Rådeheds digitala närvaron. Seagull & Sheep ger även ut och distribuerar hans böcker. 

Seagull & Sheep är grundat av Oskar Rådehed.

 

 

Varför?

Författaren Oskar Rådehed grundade Seagull & Sheep i syfte att förbättra och förstärka kommunikationen kring hans författarskap. Som egenutgivare fanns det ett behov av att hålla det litterära skapandet skilt från förlagsverksamheten. Lösningen blev en hybrid där författarskapet hamnade under varumärket O.Rådehed, medan utgivning, marknadsföring och kommunikation blev Seagull & Sheep. 

Resultat

Under första halvåret såldes cirka 500 fysiska böcker och fler än 2 000 människor såg reklamtrailern för Oskar Rådeheds andra bok. Den största bedriften kom i form av ett förlagsavtal. I slutet av 2018 blev det klart att Oskar Rådeheds böcker kommer att ges ut av Word Audio Publishing på de största ljudboksplattformarna.

Social media management

Vad?

Instagramkontot InteriorSthlm publicerar dagligen bilder på moderna hem och inredningsdetaljer. Sedan starten 2016 har kontot ackumulerat över 5500 följare. InteriorSthlm drivs av en av grundarna till Seagull & Sheep och är ett gott exempel på hur vår tjänst “social media management” fungerar. 

Hur?

Seagull & Sheep erbjuder möjligheten att helt eller delvis ta över driften av ett företags sociala kanaler. Tillsammans med kunden tar vi fram en strategi för hur närvaron i sociala medier ska uppfattas och på vilket sätt det ska generera intäkter. 

 

Varför?

Att sköta sociala kanaler kan vara både tidskrävande och utmanande. Framför allt kan det ta tid och fokus från kärnverksamheten. I stället för att anställa någon, kan det vara mer lönsamt att anlita en extern part vars syfte är att sköta företagets digitala närvaro.  

Resultat

Vår social media management-tjänst passar både för småföretagare med begränsad budget, till större koncerner. Med vår tjänst skapar vi kontinuitet, engagemang och värde för era kunder, samtidigt som vi ökar era intäkter.

Hemsidor för alla lägen och behov

Vad?

Seagull & Sheeps hemsida är ett typexempel av en minimalistisk och tydlig hemsida vi har skapat. Hemsidan fungerar lika bra på mobiltelefoner som den gör på datorer och läsplattor. Dessutom är den skapad för att enkelt kunna administreras av personer med begränsad kunskap kring CMS-system. Om ni däremot behöver avancerad funktionalitet och/eller utveckla en app, kan vi tillhandahålla den expertisen genom våra samarbetspartners. 

Hur?

Vi bygger våra hemsidor på WordPress och använder de senaste designverktygen, allt för att du som kund enkelt ska kunna ta över driften och löpande underhåll. Om du vill kan vi sköta hemsidan åt er, lägga upp inlägg, göra löpande förbättringar och säkerställa att sidan alltid är i drift. 

Varför?

Att sköta en hemsida kan vara både frustrerande och tidskrävande. Trots att tekniken har gått framåt, krävs det fortfarande viss kunskap för att skapa, designa och tillhandahålla en hemsida. Då kan det vara mer lönsamt att fokusera på kärnverksamheten och låta oss ta hand om den digitala närvaron.  

Resultat

Vi vet att varje krona du investerar i kommunikation, helst ska generera det dubbla i intäkter. Det gäller allra minst vid upprättandet av en hemsida. Din tid är värdefull. Låt oss ta hand om din digitala hamn, så kan du fokusera på det du gör bäst. Det är så vi tillsammans skapar resultat åt dig.